Cand sahul a intalnit muzica

Cand sahul a intalnit muzica
Kurt Hugo Schneider este un tanar american, excelent jucator de sah, care s-a gandit sa se foloseasca de cunostintele sale de la jocul de sah pentru a face muzica. Astfel, Schneider a strans pe youtube.com peste sapte milioane de vizitatori dupa ce a aplicat cunostintele sale de sah in cover-urile sau piesele muzicale compuse de el.

Videoclipurile realizate de Kurt Schneider au devenit tot mai sofisticate din punct de vedere tehnic si creativ ceea ce i-a adus aprecierea criticilor, dar si a fanilor.

Schneider s-a nascut in 1988, la Baltimore, crescand intr-o suburbie a orasului Philadephia. Tanarul a studiat pianul si are un master in matematica la Universitaeta Yale. Pasiunile sale pentru muzica si matematica au venit tarziu, prima sa iubire fiind sahul. Prin sah, Kurt H. Schneider sustine ca a descoperit, de fapt muzica si matematica. La 15 ani, Kurt Hugo Schneider era campionul national la sah al SUA, dar in 2006 si-a reconsiderat cariera, optand pentru muzica.

Productiile sale muzicale si le-a facut publice prin intermediul youtube.com, iar faptul ca se afla pe locul 34 in topul popularitatii tuturor canalelor de difuzare a muzicii si pe locul 121 in topul youtube.com demonstreaza valoarea sa, dar si modul sau de a intelege cum functioneaza azi industria muzicala, cand nu mai trebuie sa te rogi sa obtii un contract cu o casa de discuri, ci vin casele de discuri sa-i ceara colaborarea lui Kurt Hugo Schneider.


Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO