Comunitatea

Comunitatea Transnationala de Sah

Tratatul in limba romana.
Tratatul in limba sarba.
Tratatul in limba engleza.

COMUNITATEA SAHISTA TRANSNATIONALA


Fondatori :

   -   Scoala de sah „JOCUL CELOR 3 CAI”
   -   Clubul de sah al JUNIORILOR - VRSAC

SCOPUL PROIECTULUI:

   Constituirea unei Comunitati Sahiste Transnationala care să promoveze valori comune la membrilor din comunitate implicaţi: copiii si eleviii ai cluburilor si scolilor membre in comunitate;
   Promovarea dialogului şi a comunicării între copiii si eleviii din şcolile si cluburiele de sah ce fac parte din comunitate si provin din diferite tari ; dezvoltarea cooperării şi a colaborării între profesorii de sah din scolile si cluburiele de sah membre in comunitate, urmărindu-se armonizarea condiţiilor specifice fiecărei şcoli sau club de sah ce fac parte din comunitate cu exigenţele sociale de ordin general, dezvoltarea sahului national si international al fiecarui membru in comunitate;
   Pregătirea copiilor si elevilor în sensul asigurării egalităţii şanselor in sah, al dezvoltării personale in sah şi al inserţiei în comunitatea sahista.
   Atragerea efectivă a copiilor si elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter sahist, conducând la creşterea numerică şi calitativă al activitatii sahiste.

ARGUMENT:

   Şcolile si cluburile de sah implicate în această colaborare dispun de resurse materiale şi umane ce se pot adapta la cerinţele sportului mintii SAHUL in momentele actuale. În contextul unei societăţi sahiste care se schimbă, operând modificări de formă şi de fond la nivelul tuturor subsistemelor lui, sportul mintii „sahul” trebuie să-si asume o nouă perspectivă asupra funcţionării şi evoluţiei lui. În cadrul acestei perspective inedite, Comunitatea Sahista Transnationala devine o prioritate a strategiilor orientate către dezvoltarea si stabilitatea continuitatii sauhului la nivel national si intermational. Comunitatea Sahista Transnationala urmăreşte transformarea reală a copiilor si elevilor din scolile si cluburile de sah membre in comunitate în actori principali ai demersului educaţional in domeniul sahului, urmărindu-se atingerea unor obiective pe o treapta la nivel Nationala si Internationala cu foarte multe posibilitati de siguranta si stabilitate pe terment nelimitat. Şcolile si cluburie de sah membre in comunitatea sahista care se implica in colaborare dispun de resurse materiale şi umane ce se pot adapta la cerinţele dezvoltarii sahului in mediului – tara solicitanta.

OBIECTIVE:

- o comunicare sigura si rapida intre copiii si eleviii din şcolile si cluburile de sah membre in comunitatea sahista care provin din medii si tari diferite;
- să se desfăşoare o serie de competitii sahiste la nivel national si international in siguranta;
- să dobândească informatii noi si clare legate de sah din medii si tari diferite cu mult mai multa usurinta iar costurile sa nu mai fie un obstacol si un mit - să conştientizeze afectivitatea de grup ca suport al prieteniei;
- să dobandeasca posibilitatea de a calatori in medii si tari diferite pentru a putea participa la competii de sah;
- să se creeze un calendar al copetiilor sahiste la nivel national si international pentru a se putea dezvolta cu mult mai multa usurinta jucatorul de sah nu numai prin studiu ci si prin practica.
- sa se creeze posibilitati de a fi stimulati si motivati copiii si elevii din scolile si cluburile de sah ce fac parte din comunitatea sahista.

GRUPURILE ŢINTĂ:

   Scolile si cluburile de sah ce doresc sa ii invete si sa ii sprijine pe eleviii si copiii ce studiaza sah in cadrul institutiilor pe care le conduc si reprezinta la nivel TRANSNATIONAL - adica - National - International din medii si tari diferite.

RESURSE TEMPORALE:

- Scoala de sah „JOCUL CELOR 3 CAI” – Bucuresti - Romania
- Clubul de sah al „JUNIORILOR – VRSAC” – Vrsac – Republica Serbia

EVENIMENTE ÎNSCRISE ÎN CALENDARUL PROIECTULUI:

Aici vom atasa un plan calendar care v-a cuprinde competitii de sah organizate de fiecare scoala sau club de sah membru al comunitatii sahiste organizate cu ocazia unui eveniment inedit in mediul sau tara din care face parte.

MODALITĂŢI DE REALIZARE A OBIECTIVELOR:

- antrenarea elevilor.
- organizarea de competiti sahiste in tarile ce fac parte din comunitate.
- respectarea planului calendar prin participarea membrilor din comunitate la copetitiile introduse in planul calendar sportiv.
- asigurarea de materiale pentru studiul sahului tuturor mebrilor din comunitate.

RESURSE MATERIALE IMPLICATE:

- obţinerea de fonduri pe baza proiectelor de finantare cu caracter educational.
- stabilirea unei taxe de membru al comunitatii pentru scolile si cluburile de sah care adera si devin parte din comunitatea sahista.

RESURSE UMANE IMPLICATE:

- fondatorii si cei ce vor reprezenta conducerea comunitatii sahiste
- profesorii sau antrenorii de sah
- membri din conducerea scolilor si cluburilor de sah ce fac parte din comunitate
- reprezentanţi ai autorităţilor locale.

ACŢIUNI COMUNE:

- organizarea de competitii;
- susţinerea programelor de dezvoltare a sahului in comunitate ;
- colectarea de materiale de studiu la nivel de comunitate;
- reciprocitate neconditionata la nivel de comunitate

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE ŞI DOCUMENTARE:

- transparenta trebuie sa fie structura de formare si cladire a comunitatii sahiste
- întâlniri periodice între coordonatorii comunitatii stabilite printr- un plan calendar ;
- întâlniri cu părinţii elevilor si copiilor din scolile si cluburile de sah ce fac parte din comunitate
- întâlniri cu reprezentanţi ai autoritatii locale din mediul sau tara in care face parte scoala sau clubul de sah membru in comunitate daca se solicita.

RESPONSABILI:

SE STABILESC PE PARCURSUL FORMARII COMUNITATII

REZULTATE AŞTEPTATE:

- formarea şi dezvoltarea sahului la nivel National si International ;
- descoperirea de noi talente in randul copiilor la nivel National si International;
- stabilitatea si usurinta accesului la informatia sahista
- evitarea stagnarii fortei de joc al copiilor ce studiaza sah
- crearea de mediilor diferite unde copiii isi pot pune in practica informatiile studiate

PROTOCOL PENTRU ADERARE LA COMUNITATEA SAHISTA

TEMA: Crearea de noi perspective - posibilitati unde copii isi pot pune in practica materia studiata la scoala sau clubul de sah si modalitatea de ai fi rasplatita dragostea, seriozitatea acordata pentru invatarea sahului, de asemenea, nu in ultimul rand sansa de comunicare libera/transparenta cu alti iubitori ai sahului si accesarea informatiilor noi cu privire la tot ce inseamna sah neconditionat dar repede si corecta.


Scoala de sah „JOCUL CELOR 3 CAI”
Fondator : Victor Surdu
Presedinte de onoare : Adina Cucu

Clubul de sah al „JUNIORILOR VRSAC”
Presedinte : Darko DonevskiSustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO