Elisabeta Polihroniade s-a stins din viata

Elisabeta Polihroniade s-a stins din viata!
      Echipa Scolii de Sah „Jocul Celor 3 Cai” isi exprima regretul profund pentru stingerea unei stele a sahului romanesc: Elisabeta Polihroniade (24.04.1935 – 23.01.2016). Din palmaresul sau mentionam nu mai putin de 9 Medalii Olimpice ,7 titluri de Campioana Nationala a Romaniei si o medalie de aur la Campionatul European Urnjacka Banja, Iugoslavia (1971).

      Dincolo de premiile obtinute, Marea Maestra Internationala a devenit un simbol al lumii sahului romanesc prin eforturile sale de a promova sportul mintii, atat prin activitatea sa de editor si director al revistei „Gambit”, prin realizarea de emisiuni, dar si prin visul sau de a aduce sahul in scoli. Ea i-a sprijinit mereu pe cei tineri sa descopere jocul pe care l-a iubit din toata inima. Spunea, în cadrul unui interviu: „Daca maine as lua-o de la capat si mi s-ar da un palat si oricat de multi bani, dar mi-ar fi refuzat dreptul la sah si la calatorii, as refuza categoric. N-am regretat o clipa drumul asta.”

      Elisabeta Polihroniade ramane in memoria iubitorilor de sah prin implicarea sa neincetata in promovarea jocului mintii. A insuflat dragostea de sah multor tineri prin intermediul emisiunilor, cartilor sale, dar si prin performantele atinse. Numele sau dainuie in memoria tuturor sahistilor care au fost inspirati de activitatea sa.

      Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO