Performanta cere antrenament

Performanta cere antrenament
Un mare maestru de sah a spus odata ca: „Nimeni si niciodata nu s-a nascut maestru de sah! Drumul spre acest titlu este legat de anii de studiu, antrenament, lupta, bucurii si tristeti.”

Tot mai multi copii si tineri reusesc relativ repede sa-si creasca binecunoscut coeficient ELO si ajung rapid sa devina maestri internationali ai sahului. Sa fie oare generatiile actuale de copii mai inteligente decat cele predecesoare? Sahisti tineri precum Teymur Radjabov, Serghei Karjakin, Magnus Carlsen par sa ne spuna ca da. Totusi, specialistii spun ca nu e vorba doar de talentul nativ, ci si de metode noi de pergatire si antrenament pe care profesorii de sah, de azi, trebuie sa le insufle elevilor lor.

Un element foarte important in formarea jucatorului de sah de performanta este modul in care profesorul imprima invataceilor sai, modul de gandire potrivit si rapid si in acelasi timp cel care aduce cel mai mare avantaj.

Sahul, ca sa dea performanta, trebuie bine stapanit, iar la aceasta contribuie deopotriva antrenorii de sah, cartile si revistele de sah citite si puse in practica. De aceea, nu uitati sa va indemnati copiii sa joace sah si, deopotriva, sa citească carti si reviste de sah, cu noi metode de abordare a jocului mintii!
Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO