Profesorii nostrii

Victor Surdu

   Pasiunea pentru sportul mintii l-a determinat pe Victor Surdu sa infiinteze prima scoala de sah din Romania. Contributia sa in aceasta arie de activitate nu se incheie aici: Victor Surdu si-a propus sa optimizeze modalitatile de predare a sahului, cautand o cale de a-i apropia pe copii cat mai mult de jocul de sah. Totodata, Victor este Fondator al Comunitatii Sahiste Transnationale „Copiii au cuvantul”, constituita in anul 2011.

   Victor a avut ca puncte de reper in elaborarea noii metode de predare tocmai intrebarile pe care el si le publicat. „Ideea mi-a venit de la scoala de sah, unde lucrez foarte mult cu micutii si trebuie sa gasesc explicatii adecvate pentru ei. Nu exista manuale pe limbajul copiilor, iar nevoia unui manual am simtit-o in primul rand eu, pentru a le putea preda copiilor de la scoala mea”, spune Victor.adresa in copilarile cu privire la caracteristicile sportului mintii. Raspunsurile pe care si le-a oferit acum, din ipostaza de adult, s-au concretizat in manualul de sah pentru incepatori pe care l-a conceput.

   Scoala de sah „Jocul Celor 3 Cai” s-a dezvoltat de-a lungul celor 7 ani avand la baza pasiunea lui Victor pentru sportul mintii. Pe parcursul timpului, scoala s-a imbogatit cu prezenta unei echipe dornice sa impartaseasca informatii despre jocul de sah celor dornici sa invete. Inca de la inceput (aprilie 2008), scoala a colaborat armonios cu Federatia Romana de Sah. Victor a fost felicitat de Federatie cu ocazia lansarii manualului de sah pentru sprijinul adus benevol studiului in acest domeniu. „Scoala are ca obiectiv promovarea sahului in randul copiilor, juniorilor si, nu in ultimul rand, a seniorilor. Încurajam noile talente sa porneasca spre sahul de performanta si organizm turnee pentru a da posibilitatea de afirmare noilor jucatori ai scolii de sah”, mai spune Victor.

   Scoala de sah a fost un vis cladit pe principiile rezultate din experienta personala. Victor afirma contributia pretioasa a perioadei in care a fost jucator de performanta. El si-a propus sa aduca un nou suflu in sah, sport foarte putin promovat in Romania, in contrast cu beneficiile pe care le aduce jucatorilor. Formula secreta a performantei sale este imbinarea pasiunii cu munca și implicare. El a reușit astfel sa aduca medalii pentru tara sa. „Dorinta de a le insufla si altora iubirea pentru acest joc nu se putea realiza intr-un cadru mai potrivit decat acela de a lucra cu copiii”, spune Victor.

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO