Recorduri la sah ajunse in Guiness Book of Records

Recorduri la sah ajunse in Guiness Book of Records
Sahul nu este doar sportul mintii, ci si sportul recordurilor inscrise in Guiness Book. Iata, in continuare cateva dintre ele.

● Cel mai lung maraton de sah cu sahisti amatori a fost cel dintre Stan Zygmunt şi Ilya Schwartsman in molul Munster de pe Bulevardul 45, din New York, care a ţinut 168 de ore. Cei doi jucatori de şah au jucat incontinuu din 28 decembrie 1979 pana pe 4 ianuarie 1980.

● Mexicanii au stabilit un record mondial pentru cele mai multe partide de sah jucate concomitent, in 2006. Atunci, 13.446 de jucatori s-au asezat in fata tablelor de sah, in Piata Zocalo, din Mexico City. La eveniment a asistat fostul campion mondial, Anatoli Karpov, iar reprezentantul Guiness Book a confirmat stabilirea recordului. Precedentul record apartinea tot mexicanilor, din 2005. Atunci 12.388 de persoane s-au adunat in orasul Pachuca pentru a se infrunta in batalia mintilor.

● Jucatoarea maghiara, Brigita Sinka, a stabilit in 2015 un nou record Guiness Book la meciuri simultane – 13.600, doborand vechiul record detinut de cubanezul Jose Raul Capablanca, timp de 90 de ani. Capablanca a jucat in anii ’20 circa 13.545 de partide simultane.
Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO