Sah comestibil! Sah gustos!

Sah comestibil! Sah gustos!
Vreti sa-i atrageti pe pustii dumneavoastra catre jocul de sah? O modalitate o constituie sahul comestibil! Da, da unii s-au gandit si la asa ceva. Ce modalitate mai buna de a juca sah pentru un copil, decat sa manance de fapt adversarului piesele capturate!

Acum se poate, cu condiția sa aveți un set de piese de sah din ciocolata. Imaginați-va privirea unui copil atunci cand il invațați sa se joace sah din… ciocolata! Ideea i-a venit unui internaut american, instructor de sah la o scoala primara, ale carui pasiuni – sahul si gatitul – s-au imbinat in mod fericit si, la petrecerea de final de an scolar, le-a adus elevilor o tabla de sah din ciocolata si vanilie, iar piesele din ciocolata alba si neagra.

Iata si reteta: 350 g de ciocolata neagra menaj, 350 g cioloata alba menaj, figurine de sah din silicon (se gasesc pe internet), o pereche de manusi din bumbac. Fiecare tip de ciocolata se topeste la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, apoi se toarna in figurinele de silicon si se lasa la frigider, sa se raceasca. Se scot figurinele cu grija, cu ajutorul manusilor de bumbac, pentru a nu se topi. Tabla de sah se face tot din 250 g de ciocolata neagra, topita, si 250 g de ciocolata alba, de asemenea topita, modeland cu ajutorul unui bat de frigaruie, paralelele verticale si orizontale pentru cele 64 de patratele.


Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO