Sahul poate fi o sursa de venit importanta

Sahul poate fi o sursa de venit importanta
Daca pentru multi sahul poate sa para un simplu joc oarecare sau, da, recunosc faptul ca este sportul mintii, putini sunt cei care stiu ca din sah se poate face avere. Si inca una frumusica. Astfel, Magnus Carlsen castiga in fiecare an aproximativ 1,5 milioane de euro.

Din sah si Viswanathan Anand castiga anual, cel putin un milion de euro. Dar nici ceilalti maestri de top nu o duc mai rau. Astfel, Fabiano Caruana, Veselin Topalov, Levon Aronian, Alexander Grischuk, Vladimir Kramnik, Anish Giri, Serghei Karjakin, Hikaru Nakamura, Boris Gelfand și Wesley Deci, poate castiga pana la o jumatate de milion de dolari din turnee tinute in fiecare an. Desigur grosul sumelor va fi intotdeauna adunat in jurul varfului ierarhiei mondiale a sahului, nu degeaba se joaca sah la un nivel atat de mare.

Miza castigurilor este suficient de atragatoare pentru mintile sclipitoare ale acestui joc. Banii vehiculati in turnee nu au fost niciodata prea putini de cand jocul de sah a devenit atat de popular si a inceput sa se joace la nivel mondial. Astfel, sumele au crescut in timp. Daca in meciul Tigran Petrosian-Boris Spasky, in 1966, castigatorul (Spasky) lua 2.000 de dolari, in meciul Bobby Fischer-Boris Spasky, din 1972, castigatorul (Fischer) a plecat acasa mai bogat cu 250.000 de dolari. Deja in meciul Karpov-Karchnoi din 1975, Karpov obtinea 560.000 de dolari. Si sumele au crescut constant.


Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO