Scoala de Sah altfel!

Click pentru a deschide imaginea!
   Pentru echipa Scolii de Sah Jocul Celor 3 Cai, una dintre bucuriile vacantei de vara este implicarea activa in proiectul Caro Summercamp prin sustinerea atelierului de dezvoltare personala prin sah!

   Ideea dezvoltarii personale prin sah s-a nascut la intersectia dintre diagonala pasiunii pentru psihologie si diagonala performantei in sah, cu scopul de a imbogati perspectiva sahistilor in devenire cu privire la sportul mintii si a le oferi acestora cadrul prielnic pentru dezvoltarea unor calitati precum: corectitudine, respect fata de regulile jocului, perseverenta, atentie, rabdare, gandire critica, spirit de echipa. Ne-am propus sa avem discutii libere cu copiii pe aceste teme. Le vom impartasi din experienta noastra ca jucatori de performanta si ca profesori care au lucrat cu un numar mare de elevi de-a lungul timpului.

   Pe alocuri vom insera sesiuni de joc de rol pentru ca participantii sa inteleaga din interior importanta fiecarei piese si sa se descopere plasandu-se in ipostaze noi. Ne dorim ca participantii sa devina mai constienti de sine, pasind armonios pe calea autocunoasterii. Povestea dinamicii dintre piesele de sah da unda verde imaginatiei celor mici, stimulandu-le creativitatea.

   Copiii isi vor extinde capacitatea de intelegere, isi vor dezvolta empatia si integra abilitati superioare de relationare cu cei din jur. Totodata, prin intermediul jocului succesiv de rol, copiii isi vor contura o perspectiva ampla asupra jocului de sah, intelegand atributele fiecarei piese. Pluriperspectivismul si simtul responsabilitatii reprezinta atuuri in devenirea individuala. Pe langa avantajul dezvoltarii in plan emotional, participantii vor descoperi si cunostinte de baza referitoare la jocul de sah.

   Asteptam cu bucurie nazdravani doritori sa invete mai-mult-decat-sah!

   Coordonatoarea acestui atelier este Ioana Olarasu, profesoara de sah cu 12 ani de experienta in sfera sahului de performanta (CM – Candidat de Maestru), in prezent masteranda in cadrul programului de Psihoterapie Experientiala (Universitatea din Bucuresti), ea fiind si cea care l-a conceput.

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO