Sfaturi pentru parintii care vor sa-si incurajeze copiii sa joace sah

Sfaturi pentru parintii care vor sa-si incurajeze copiii sa joace sah
Orice parinte crede despre copilul sau ca e frumos, destept si cuminte. Uneori, realitatea demonstreaza contrariul, mai ales in ceea ce priveste talentul. Si asta fiindca parintele nu este suficient de atent la capacitatile micutului, nu ca micutul nu ar avea nici un talent.

Pentru a ocupa intr-un mod creativ timpul liber al copilului, distragandu-l de la nocivele programe tv, incursiunile in universul on-line, jocurile pe calculator sau prieteniile nepotrivite, psihologii ne indeamna sa fim atenti la tipul de interese pe care le manifesta copiii.

Primul pas in a descoperi adevaratele interese ale copilului este de a-i oferi experiente noi, din domenii diferite si a-l pune in situatia sa aleaga singur activitatile pe care doreste sa le desfasoare, nu impunandu-i-le. Urmatorul pas este sa vezi efectiv ce-i place.

Se descurca bine cand trebuie sa manipuleze instrumente sau sa realizeze diverse activitati fizice? Inseamna ca i-ar placea sa practice un sport in aer liber sau sa participe la un club de aeromodelism. Totusi, neastamparul si energia pe care o manifesta in activitatile in aer liber, pot fi temperate prin sah. Nu neaparat de performanta, dar sahul il va invata pe micut ca viata are reguli, iar energia trebuie canalizata corect.

Copilul are tendinte investigative, incercand sa inteleaga diverse fenomene, gandind probleme si organizandu-le sau prefera sarcini repetitive? Are dificultate mare in a alege o optiune sau alta? Inseamna ca aveti un copil cu aplecare catre cercetarea stiintifica si catre jocuri logice, de gandire, precum sahul.

Interesul pentru modalitatile artistice de exprimare si relationare cu ceilalti este de obicei insotit de preferinta pentru sarcini nestructurate si de tendinta de exprimare a propriilor emotii mai mult decat cei din jur? Sahul pentru acesti copii ajuta la creativitate.

Copiii care isi folosesc persuasiunea pentru a obtine ceea ce isi doresc, uneori agasandu-si parintii pana la exasperare, sunt adultii de maine care urmaresc roluri de conducere si atingerea unor scopuri organizatorice. Si pentru acesti copii, sahul poate sa le vina in ajutor, disciplinandu-i si invatandu-i strategii de atingere a tintei.

Copiii ordonati, in general, care au autocontrolul emotiilor pot fi subalternii eficienti de maine, lor le place sa existe dupa reguli, iar sahul consolideaza aceasta atitudine prin regulile sale. Dupa cum se poate vedea, sahul are rezolvare pentru orice temperament, totul este sa nu fie impus cu forta, ci sugerat, prin testarea copilului si atragerea lui catre sportul mintii intr-un mod frumos, jucaus, ca si cum ar veni din partea micutului. Desigur, daca intr-adevar ii va placea, atunci isi va gasi singur calea catre sahul de performanta.


Alice Gherman

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO