Un film pentru micii sahisti si nu numai

Un film pentru micii sahisti si nu numai

      Va recomandam calduros filmul Searching for Bobby Fisher (1993) – In cautarea lui Bobby Fisher. Acesta ilustreaza intr-un mod aparte drumul spre performanta al unui mic geniu, cu toate provocarile sale. De multe ori, competitia si presiunea plaseaza intr-un con de umbra bucuria de a juca, dar in acest film se observa clar cum bunatatea si inocenta unui copil primeaza chiar si atunci cand acesta se confrunta cu asteptari rigide.

      Filmul inspira reflectia la ideea de personalitate „model”. Care este oare felul sanatos de a ne raporta la un model? Marii campioni ai sahului sunt invaluiti intr-o aura de admiratie, insa performanta are pretul sau, fiind construita prin ore intense de studiu si, nu de putine ori, sacrificii, fie ca e vorba de timp, resurse materiale sau consum energetic. De multe ori poate interveni rigiditatea ca reactie la presiune, ceea ce poate chiar bloca resursele jucatorului, rapindu-i placerea de a juca. Este minunat sa existe un echilibru intre bucuria jocului si angajamentul de a atinge performanta. De multe ori, rezultatele vin de la sine tocmai cand nu exista asteptari, ci incredere.


Va lasam cu o reflectie a protagonistului, Josh: „Poate ca-i mai bine sa nu fii cel mai bun. Asa poti sa pierzi si sa fie in regula.”

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0108065/

Sustinatori ai sahului

Hotel CARO
Militari Residence Ballroom
Marathon Distribution
Case Plutitoare
Militari Residence
CONARG AG
Olympia
AGRICULTURE
ARCSETT
Tuca Zbarcea
Cheo Klinik
CHEO KIDS
XTREM VIDEO